De eerste afspraak start met een intakegesprek om je klachten in kaart te brengen en inzicht te krijgen in je gezondheid en medische geschiedenis. De behandeling, ook wel release genoemd, vindt vervolgens plaats op een comfortabele behandelbank. Je kunt je kleding en schoenen aanhouden tijdens de release.

bsr-de-behandelingDoor lichte druktesten op je lichaam toe te passen, lokaliseer ik waar spanning is opgeslagen. Vervolgens oefen ik met mijn handen en vingers nauwkeurige en milde impulsen uit, waardoor het lichaam gestimuleerd wordt om de opgebouwde spanning los te laten. Hierdoor kan het lichaam zichzelf herstellen.

Spanning wordt laag voor laag opgebouwd en zal dus ook laag voor laag loslaten. Body Stress Release is dan ook een proces en geen eenmalige gebeurtenis. Om dit proces in gang te zetten maak ik 3 startafspraken met je: op dag 1, dag 4 en dag 11. Zo kan ik de start van het proces van loslaten en herstellen nauwgezet met je volgen.

Het belang van vervolgafspraken
Op voorhand is het niet duidelijk hoeveel sessies je na de eerste 3 afspraken nodig hebt. Het ene lichaam heeft meer spanning opgeslagen dan het andere en elk lichaam reageert op haar eigen manier en met eigen tempo op de release. Het is altijd verstandig om je lichaam te onderhouden door geregeld een sessie in te plannen. Zo voorkom je dat nieuwe spanning zich gaat vastzetten en er klachten ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen!